sunnuntai 9. elokuuta 2015

Lukunurkkaus: Osa 3

Heinäkuu oli laiska kuukausi niin blogin kuin lukemisenkin osalta. Elokuussa innostuin taas kirjoista ja pari olenkin jo ehtinyt lukemaan. Tänään esittelyvuorossa on Lääkäri, jonka on kirjoittanut Herman Koch. Koch on hollantilainen kirjailija ja näyttelijä. Hänet tunnetaan erityisesti teoksestaan Illallinen, josta on tehty myös elokuvaversio.


Lääkäri on mielestäni erityisen oivaltava, mutta samalla viihdyttävä kirja. Juuri minun makuuni. Luin tämän parin päivän aikana, sillä tarina vie mukanaan eikä kirjaa haluaisi laskea käsistään. Kuten takakansitekstissä sanotaan, kertoo kirja yleislääkäri Marc Schlosserista, jota epäillään hoitovirheestä. Tarina alkaa tästä tilanteesta, ja heti alussa lukijaa johdetaan nerokkaasti harhaan. En kerro juonesta sen enempää, jos joku vaikka tämän haluaisi lukea. Suosittelen kirjaa kaikille, erinomaista ajanvietettä!


Koska tykästyin kirjaan ja kirjoittajan tyyliin paljon, lainasin kirjastosta jo toisenkin hänen teoksensa. Oikeastaan olisin halunnut lainata tuon kuuluisan Illallisen, mutta sitä en pikavisiitillä kirjastosta löytänyt. Sen sijaan Kochin tänä vuonna suomennettu Naapuri odotti hyllyllä ottajaansa. Sen kimppuun siis seuraavaksi!

Oletko sinä ehtinyt kesän aikana lukemaan?

3 kommenttia:

  1. Musta tuntuu etten oo vuoteen ehtiny kirjoja lukea, yhden lehden läpi lukeminenki vie joskus muutaman päivän :'D just eilen nostin yhden kirjan, minkä aloitin joulukuussa, yöpöydälle josko saisin sen luettua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sulla on sielä pari pikkusta häiriötekijää ;D Kyllä mullakin opiskelujen aikana meni monta kirjaa viidettä kertaa uusintaan, kunnes ne oli pakko palauttaa kirjastoon - lukemattomina. Nyt on paljon ihanaa omaa aikaa, ku ei oo velvollisuuksia ja M on päivät töissä :)

      Poista
  2. No se kyllä ja sit tulee käytettyä mahdollinen vapaa-aika käsitöihin :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)