tiistai 9. kesäkuuta 2015

Pikainen piirakka

Kun keittiöhengettären taitoja jaettiin, olin varmaan eksynyt enkä päässyt paikalle. Osaan kuitenkin tehdä joitain perusruokia ja leipomuksia, mutta mitään suurta intohimoa minulla ei ole ruoanlaittoa kohtaan. Tein tässä päivänä eräänä helppoa ja herkullista piirakkaa, johon laitoin mustikoita ja puolukoita. Ajattelin jakaa reseptin, jos joku sattuisi kaipaamaan nopeaa peruspiirakan ohjetta. Pohja ei ole mikään tyypillinen rasva-muru-pohja, mutta ei ihan pullataikinapohjakaan. Jotain siltä väliltä siis, ja itse tykkään paljon!


 

Marjapiirakka

2 munaa
1 dl sokeria
40 g margariinia
1 dl maitoa
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
2-3 dl pakastemarjoja


Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä sulatettu rasva ja maito sekä kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokeri-vaahtoon vuorotellen nestettä ja jauhoseosta. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja lisää päälle marjat. Itse käytin mustikoita ja puolukoita, koska niitä sattui löytymään pakastimesta. Toki piirakkaan sopii myös esimerkiksi omenalohkot ja kaneli. Ohjeen taikina riittää halkaisijaltaan noin 25 cm pyöreään vuokaan. Paista uunissa 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.


Voisin kuvitella, että tämä maistuu erityisen hyvältä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. Ehkä ensi kerralla kokeilen jompaakumpaa, tällä kertaa piirakka katosi muutamassa päivässä ihan sellaisenaan :D Vinkki: piirakka on hyvää heti uunista otettuna, mutta mielestäni parasta seuraavana päivänä kosteutta imeneenä ja hieman oleentuneena.

Nautitko sinä ruoanlaitosta? Leivotko usein? Entä mikä on ehdoton bravuurisi keittiössä?

4 kommenttia:

  1. Mums, hyvännäköistä on :) mun bravuurihan on tietty suklaakakku :P

    VastaaPoista
  2. Oiskohan sun suunnaton keittiö innostus periytyny äidiltäs???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se voi hyvinki olla, ihan niinku purkki&purnukka-innostus! Tätä menoa lähitulevaisuudessa virkkaan kuusenkoristeita ja tossuja :D

      Poista

Kiitos kommentistasi :)