maanantai 29. kesäkuuta 2015

Lukunurkkaus: Osa 2

Taas on aika sukeltaa kirjojen maailmaan, sillä kaksi kirjastonkirjaa on jälleen siirtynyt luettujen pinoon. Tällä kertaa esittelen kaksi kotimaista romaania, joiden molempien kirjoittajia voidaan pitää nykypäivän lahjakkaimpina suomalaisina kirjailijoina. Yhteistä näille kirjoille on se, että molemmat ovat Finlandia-ehdokkaita.


Tuomas Kyrön Liitto on kirjailijan kolmas romaani. Kirja kertoo väkevän tarinan tavallisen ihmisen elämästä sota-aikana. Henkilöhahmojen menneisyys ja nykyisyys kietoutuvat taitavasti yhteen. Kaikki tapahtuu syystä. Kyrön teksti on helppolukuista ja miellyttävää. Suosittelen kirjaa luettavaksi kaikille, sillä uskon jokaisen löytävän siitä omanlaisensa tarinan. Mikään kevyt kesäkirja tämä ei rankkojen aiheidensa vuoksi ole, mutta ehdottomasti lukemisen arvoinen.


Juha Itkosen Myöhempien aikojen pyhiä on tarina kahdesta nuoresta mormonista. He saapuvat Suomeen tekemään lähetystyötä. Kirjassa seurataan amerikkalaisten nuorukaisten selviämistä vieraassa maassa ja vieraassa kulttuurissa. Usko kantaa pitkälle, mutta mitä tapahtuu, kun ihminen alkaa epäillä koko olemassaolonsa mielekkyyttä?

Myöhempien aikojen pyhiä on Itkosen esikoisromaani. Se on tekstiltään selkeä ja nopealukuinen. Tunnelma kirjassa on pieniä valonpilkahduksia lukuun ottamatta melankolisen apea. Kirja ei kuitenkaan missään nimessä ole masentavan ahdistava. Suosittelen kirjaa henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita uskonnon ja ihmisyyden ristiriidoista sekä kaikille, jotka haluavat vain lukea hyvän kirjan.


Oletko sinä lukenut näitä kirjoja? Tykkäsitkö?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)